World Intellectual Property Day

Den 26 april uppmärksammas  immaterialrätten över hela världen. Årets motto är ”Innovation: Linking the world”.
PRV firar dagen med att offentliggöra PRVbloggen. Här diskuteras företagande och immaterialrätt ur olika perspektiv. Experter på PRV och engagerade och kunniga gästbloggare håller diskussionen levande.

/Anna Engquist, webbansvarig, PRV

3 kommentarer

Under immaterialrätt

3 svar till “World Intellectual Property Day

  1. World Intellectual Property Day är ett initiativ av FN-organet WIPO som är baserat i Genève och arbetar med att främja skyddet för immaterialrättslig egendom. WIPO administrerar en rad immaterialrättsliga konventioner, bland annat Bernkonventionen, Lissabonavtalet, Pariskonventionen och Romkonventionen. År 2000 bestämde man sig för att utse en särskild dag för att uppmärksamma de immateriella rättigheterna. Syftet är bland annat att öka kunskapen om hur patent, copyright, varumärken och design påverkar vårt dagliga liv.

  2. De flesta av mina europeiska kollegor i EU-projektet IPeuropAware ska uppmärksamma dagen genom att hålla nationella seminarier. Luxemburg har en årligt återkommande IPR dag där politiker är inbjudna. Grekland håller seminarier för sina vidareförmedlare. PRV har under årens lopp haft öppet hus samt hållit seminarier på olika platser i Sverige med ganska påvert deltagande. Därför är jag glad att vi nu provar ett annat grepp och jag hoppas verkligen att vi får en livlig och givande diskussion.

  3. Paula Lembke

    Att det finns en speciell dag för att lyfta fram immaterialrätten visar hur otroligt viktig den är -World Intellectual Property Day.

    PRV väljer denna gång att lyfta fram dagen genom att använda ett nytt media. Det känns både spännande och kul. Att vi som myndighet visar att vi är moderna och proaktiva är viktigt för vårt varumärke.

    Tidigare år har vi haft öppethus-aktivitet och annonserat för att uppmärksamma dagen. I år ska det bli spännande och se om vi får större engagemang, aktivitet och uppmärksamhet genom att använda bloggen.