IPRED och den immaterialrättsliga vardagen

Idag uppmärksammar flera medier att den så kallade ”IPRED-lagen” fyller ett år. Det framhålls att den inte fått så stort genomslag. För ett år sedan fanns det de som utmålade en bild av att halva svenska folket skulle hamna i fängelse och behöva betala skyhöga skadestånd.

Den immaterialrättsliga vardagen präglas dock mycket lite av IPRED och den verklighet som utmålades i förra årets heta diskussioner. Den immaterialrättsliga vardagen handlar istället om att hantera de icke-materiella tillgångarna på allra bästa sätt för att växa, blomstra, överleva.

Förhoppningsvis kan vi komma att se en mer sansad debatt framöver. Många aktörer som förespråkar upphovsrättens avskaffande är ju faktiskt väldigt skickliga på att hantera sina egna varumärken.

Christina Wainikka, jur dr och MBA, Wainikkas Innovationsbyrå

Kommentarer inaktiverade för IPRED och den immaterialrättsliga vardagen

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.