Dagen innan Patentdagen 2010

Febril aktivitet råder i PRV:s utvecklingsgrupp och har gjort så hela veckan. Intensiva möten med samarbetspartners, interna möten med olika delar av PRV men också snabba, kreativa möten inom gruppen. Frågan är vad som händer när man stoppar in tre doktorer och en civilingenjör i samma rum för att lösa ett problem. Vem har mest rätt? Än mer aktuell blir frågan när man inte ens vet hur svaret bör eller ska se ut.

Presentationen på Patentdagen 2010 ska ge en första inblick i de idéer som ligger till grund för ett spännande projekt kring patentdata som indikator på utvecklingen inom ett visst teknikområde. Vi har i mars publicerat en längre artikel ”Simulating Technology Progress Using Patent Data”  i Patent Information News” (EPO:s tidskrift).(http://documents.epo.org/projects/babylon/eponet.nsf/0/24adb62bebdd3a8ec12576ea003c1b68/$FILE/Patentinfo_News_1001_en.pdf) som morgondagens presentation på Patentdagen bygger på. Vi i gruppen är intresserade av hur du uppfattar vår presentation och ser gärna att du kommenterar och diskuterar här på PRVbloggen. Ses imorgon fast igår.

Ervin Dubarić (doktorn) och Dimitris Giannoccaro (civilaren), bägge patentingenjörer på PRV.

1 kommentar

Under patent

Ett svar till “Dagen innan Patentdagen 2010

  1. Ping: Dagen efter Patentdagen 2010 « PRVbloggen