Recension av nya varumärkeslagen

Fredrik Lüning, jurist på Awapatent,  har gjort en recension av den nya varumärkeslagen i tidningen Dagens Juridik,
För att läsa den fullständiga artikeln klicka på länken till Dagens Juridik. PRV har skrivit om den nya varumärkeslagen tidigare, där belyser vi vilken innebörd den nya varumärkeslagen får.

/ Stina lilja, PR-ansvarig på PRV

1 kommentar

Under immaterialrätt, varumärke

Ett svar till “Recension av nya varumärkeslagen

  1. Asko Annala

    Fredriks artikel var intressant läsning! Även om han med nöd och näppe ger godkänt för förslaget i sin helhet så innehåller det ändå delar som även han tycker är bra. Och bra det, för vi får ju leva med det här ett tag framöver.

    För PRV:s del innebär förslaget förstås att vi måste skapa nya rutiner och processer till en del, bland annat avseende administrativ hävning, överföring på grund av bättre rätt, återupptagning av avskriven ansökan, partiellt avslag av ansökan mm. Allt detta ställer krav på att vi är väl förberedda när lagen väl träder i kraft. Därför har vi redan börjat med planeringen och då är det värdefullt med tankar och funderingar från de som använder varumärkessystemet. Tack för din artikel Fredrik.

    Ha det bra,
    Asko Annala, jurist på PRV