Sverige är ett bra land att starta varumärkesresan i

Snabbhet är ofta A och O när det gäller varumärken och att nå ut till marknaden. Sverige är ett utmärkt utgångsland som ger ett försprång när du ska vidare ut i Europa eller andra delar av världen.

Du står i startblocket med affärsplanen under armen och en lyckad marknadsetablering är det stora målet. För att nå ditt mål så snabbt och problemfritt som möjligt har du stor hjälp av ett varumärkesskydd. Patent- och registreringsverket (PRV) är en av de snabbaste aktörerna i Europa när det gäller hantering av varumärkesansökningar. Inom två månader från ansökningsdagen har du registreringen i din hand.

Värdefull granskning ingår
När du ansöker om en varumärkesregistrering hos PRV ingår en värdefull granskning som ger vägledning inför en eventuell etablering i Europa eller övriga världen. Granskningen görs mot samtliga varumärken i PRV:s register. I registret finns alla ansökta och registrerade nationella varumärken, gemenskapsvarumärken, det vill säga ett varumärke som gäller inom EU, och internationella registreringar som avser Sverige och EU. Dessutom omfattar granskningen firmor som är registrerade i Sverige.

Få förtur i andra länder med en svensk registrering i botten
När du lämnat in din ansökan kan du använda den som grund för att söka skydd i andra länder. Ett tips är att söka inom sex månader, då får du använda ansökningsdatumet i Sverige som ansökningsdatum även i övriga länder du söker i (detta kallas för att få prioritet). PRV:s snabba granskning innebär att du har möjlighet att invänta granskningsresultatet innan du går vidare ut i Europa eller till andra länder i världen. Särskilt värdefullt är det om du använder systemet med internationella registreringar – Madridsystemet. Madridsystemet kräver nämligen att du har en tidigare ansökan eller registrering som bas.

Fördelen med granskningen som görs i Sverige, förutom snabbheten, är att den ger dig strategisk vägledning inför eventuell etablering i andra länder.

Lycka till!

Stina Lilja, PR-ansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Sverige är ett bra land att starta varumärkesresan i

Under varumärke

Kommentarer inaktiverade.