Företagare gör ett hästjobb !

Sommaren har sina soliga dagar. Regn kan kännas lite pissigt ibland, men utan det eländet får solen inte heller något riktigt njutningsvärde. En del tycker så. Inte jag, jag vill ha sol hela tiden.  Och jag vill att våra företagare ska ha sol, hela tiden. Dom är ju det svenska näringslivets ryttare, eliten.

Visst ska företagsryttaren ha drömmar och visioner, de ska vara stora, men, och det erkänner jag, man får vara realist också.  En kallsinnig visionär. Kallsinnigheten gäller valet och användningen av de metoder och vägar som förhoppningsvis leder till målet. Att komma till mål och vinna loppet,  ingen har ju sagt att det skulle vara lätt. Nej, det är svett och hårt arbete som gäller. Och det kan ju gå åt skogen ibland, trots alla ärliga  försök. Men det vet du inte, förrän du har försökt.

Men allting blir så ofantligt mycket lättare om man satsar på rätt häst, men att veta vilken som ger vinst, ja, det måste man lära sig genom sina egna hipposstudier. Om hästen heter Patent så är det väl så. Men på något sätt måste jag ta få veta att den finns och att den har de egenskaper som behövs för att vinna. För det kan ju ändå vara så att den borde heta Design, egentligen. Tänk om jag väljer fel häst!  Var ska jag då sätta mitt Varumärke?!  Jag kanske måste satsa på flera hästar.

Det svåra är att jag måste göra valet innan loppet börjar. Och jag måste också lära mig att hålla i tömmarna så att jag kan styra åt rätt håll, oberoende av vad som händer på vägen. Ibland måste jag byta ut hästen. Jäklar, jag måste ju lära mig det också, att vara Strateg och Kusk. Det här innebär en hel del arbete för mig! Visst är det så, men om jag inte var modig och ville vara kreativ, skulle jag lika gärna kunna satsa på Lotto i stället. Och hur kul är det?

Ha en bra fortsättning på sommaren,

Asko Annala

Kommentarer inaktiverade för Företagare gör ett hästjobb !

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.