Gissa designprylen!

Skohorn till kryckaIntervju med innovatören och formgivaren Magnus Lindblad:

 1. Hur fick du idén?
  Min mamma som använder kryckor och två av mina tre idrottsintresserade grabbar som olyckligtvis bröt var sitt ben och fick gå med kryckor en tid har varit direkt källa till inspiration. Jag skaffade mig ett tiotal skohorn och började laborera fram en lösning. Jag har en hel bank av idéer som jag vill förverkliga. Den här idén är en i raden av en serie hjälpmedel jag utvecklar.
 2. Varför bestämde du dig för att skydda din idé?
  Jag kände tidigt att jag hade en bra lösning och fick god respons från andra. Det kändes viktigt att säkra produkten.
 3. Tog du hjälp eller gjorde du ansökan om mönsterskydd själv?
  Jag tog hjälp av en patentbyrå. Jag ville inte riskera att misslyckas på den punkten. Mönsterskydd är den skyddsform som passar min idé, eftersom jag inte kan söka patent på varken skohorn eller krycka som ju redan finns.
 4. Kommer du bli rik?
  Jag hoppas på det bästa och planerar för det värsta. Jag önskar att min produkt genererar en sådan inkomst att jag kan lägga ner mer tid och resurser på mina andra idéer.

Kortfakta:
Mönsterskydd: Skohorn till krycka
Mönsteransökan nr: 2010/0026
Registrering nr: 81174
Varumärke: Skolett

Se den färdiga produkten på Skolett.se

/Anna Engquist, webbansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Gissa designprylen!

Under design

Kommentarer inaktiverade.