Europeiska småföretagare i Kina

Idag startade Enterprise Europe Network (EEN) sin årliga konferens i Antwerpen, Belgien. Rådgivarnätverket EEN är ett EU initiativ och finns representerat på 600 platser i 40 länder. Här i Antwerpen deltar cirka 700 rådgivare och ska under de tre dagar som konferensen pågår matcha ihop affärsidéer hos små och medelstora företag (SMEs) med marknader i så kallade match making events. Så klart är immaterialrättsfrågor en viktig del i sammanhanget.

Men det är inte bara europeiska rådgivare som deltar utan också rådgivare som kommer långväga ifrån. En av dem är China IPR SME Helpdesk som har som uppgift att ge praktiska och affärsmässiga råd till småföretagare i Europa  i att hantera sina immaterialrätter när de ska etablera sig i Kina. I utställningen för konferensen visar de den senaste modulen i e-learning för copyright. Jag tycker att den är mycket användbar för europeiska företag eftersom den inte endast lär ut hur man ska registera sin copyright i Kina utan också hur man kan använda sig av sin registrerade copyright i marknadsföring av sina produkter.
Christina Nordström, projektledare för IPeuropAware på PRV

Kommentarer inaktiverade för Europeiska småföretagare i Kina

Under innovation

Kommentarer inaktiverade.