Nya generiska toppdomäner

När sker frisläppandet av nya generiska toppdomäner? Enligt Bo Martinsson på Kommunikationsmyndigheten PTS är det ganska nära förestående, kanske redan under senvåren 2011. Vad detta innebär har PRVbloggen skrivit om i ett tidigare inlägg Vill du ha ett eller 200 domännamn? Men ännu kvarstår många frågor att lösa. En av de viktigaste frågorna handlar om varumärkesskydd och hur man skapar ett system som hindrar kränkning av varumärken. På PRV-dagarna 2010 framlade Bo Martinsson några av de svenska ståndpunkterna i detta arbete: Frågan om hantering av varumärkesskydd ska vara utredd innan införande av nya generiska toppdomäner. Skyddet ska vara enkelt och får inte vara kostnadskrävande och det ska inte finnas skillnad mellan varumärkesregistreringar från olika länder. Framtiden får utvisa vad detta innebär för varumärkesinnehavare.

Anna Engquist, webbansvarig på PRV

1 kommentar

Under varumärke

Ett svar till “Nya generiska toppdomäner

  1. Det ska bli mycket intressant att följa debatten och ställningstaganden om generiska toppdomäner. Här skriver Ny Teknik om ämnet: http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/internet/article2489462.ece