Minuterna före

Onsdag 20 oktober kl 15:53

Så var det äntligen dags för lanseringen av ForeseekerEpopic. Vi sitter tysta och lite spända och väntar på att folk ska komma. Rummet är iordning, materialet utlagt på stolarna och tekniken testad… Det ska bli spännande att se hur många som kommer, vilka de är och vad de kommer att ha för frågor.

Vi har ju arbetat länge med att utveckla Foreseeker och vet vad den innebär. Att det är en tjänst som ger teknikdrivna företag tillgång till en ny typ av beslutsunderlag för strategiska beslut som berör patentstrategier, forskning och utveckling, och investeringar i teknik. Tjänsten har utvecklats av patentingenjörer på PRV för att vi genom att använda den samlade patentinformationen ska kunna ge ett svar på var, under en tekniks livscykel, en given teknik befinner sig. Vi studerar trender och gör analyser. Med hjälp av anpassade avancerade matematiska modeller ger denna information också en prognos om en given tekniks utveckling i framtiden. Detta för att kunna tillgodose behovet hos teknikdrivna företag som står inför strategiska beslut om att satsa på en given teknik och vill ha en prognos för om denna teknik kommer att växa eller avta inom de kommande åren.

Epopic, European Patent Office Patent Information Conference , hålls årligen och har som väntat bjudit på både gammalt och nytt. Många intressanta föredragshållare håller låda och informationsspecialisterna ställer ut. Det är intressant att se vad de har att bjuda på. En tydlig trend är att man tror att användarna är ute efter mycket mer än bara data, de vill ha ett värde ovanpå detta – en analys – till exempel som grund för att fatta vidare beslut. Genomgången av EPO:s undersökning av vad europeiska företag vill få ut av patentinformation visar på samma sak. Det känns som att Foreseeker i detta avseende ligger rätt i tiden. Det vore skönt att ha en glaskula känns det som just nu. Hoppas att våra åhörare gillar glaskulor också!

Gabriel Pino, patentingenjör på PRV

Kommentarer inaktiverade för Minuterna före

Under patent

Kommentarer inaktiverade.