Bevaka ditt varumärke!

En återkommande fråga till PRV:s kundtjänst är hur det kan finnas varumärken som är snarlika eller identiska med det kunden registrerat hos PRV. Det finns flera svar på denna fråga.

Anton Blomberg

I Spanien finns en organisation som heter OHIM.
OHIM registrerar gemenskapsvarumärken
(EU-varumärken). Genom en ansökan till OHIM kan du få ett varumärke skyddat i samtliga av EU:s medlemsländer. OHIM:s sätt att granska skiljer sig väsentligt från PRV:s. Speciellt på en punkt och det är förväxlingsbedömningen mot andra varumärken och firmanamn. OHIM gör ingen förväxlingsbedömning. Skulle det vara så att det finns ett varumärke registrerat i Sverige eller i något annat EU-land så kan det ändå registreras hos OHIM. Därför är det viktigt att bevaka sitt varumärke.

Genom att bevaka varumärket undviker du att någon annan helt plötsligt har rätt till ett varumärke som är identiskt med ditt.

OHIM har en tre månader lång invändningstid som startar vid publiceringen av ansökan om gemenskapsvarumärket. Ett tips är att bevaka ditt varumärke en gång i månaden. Vi har samlat relevanta länkar, däribland EU:s varumärkesregister där du kan se OHIM:s publiceringar. Genom att söka på ditt varumärkesnamn kan du se om någon ansökt om ett varumärke som är identiskt med ditt. Om en invändning blir aktuell görs den direkt till OHIM.

Anton kommer att besvara frågor frekvent här på bloggen. Vi hälsar honom välkommen och tackar för en första reflektion.

/Stina Lilja, PR-ansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Bevaka ditt varumärke!

Under immaterialrätt, varumärke

Kommentarer inaktiverade.