Gissa designprylen!

Elljusstake av Josefin HagbergIntervju med innovatören och formgivaren Josefin Hagberg:

 1. Hur fick du idén?
  Jag ville ta fram en ljusstake som hämtar inspiration från traditionella handstöpta ljus med ett varmt ljussken. Många elektriska ljusstakar har ett elektriskt och hektiskt sken. Min ljusstake ska ge en varmare känsla.
 2. Varför bestämde du dig för att skydda din idé?
  Företaget som tillverkar min ljusstake uppmuntrade mig till det, eftersom piratkopiering sker så ofta. Jag vill inte bli kopierad eftersom jag har lagt ner tankekraft och utvecklingstid i arbetet med min ljusstake.
 3. Tog du hjälp eller gjorde du ansökan om designskydd själv?
  Jag har gjort ansökan själv. Det var inte svårt.
 4. Kommer du bli rik?
  Nej, inte rik. Få egna designers blir rika. Fast ljusstaken säljer bra!
 5. Var sker produktion?
  Produktionen sker i Asien och ljusstaken säljs via Design House Stockholm.

Kortfakta:
Designskydd: Dekorationsbelysning/elljusstake
Designansökan nr: 2007/0468
Registrering nr: 80016
Se fler bilder från ansökan i Designregistret

Anna Engquist, webbansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Gissa designprylen!

Under design

Kommentarer inaktiverade.