Vägen till Designtorget gick via PRV

Stödplattform för persondatorHarald Hynell är kustjägaren som sadlat om och blivit designer och uppfinnare. En av hans senaste produkter är en stödplattform för portabel persondator, det vill säga en patenterad laptop-kudde (SurfPillow) vars syfte är att undvika att knä och dator blir för varma då man sitter med datorn i knäet i TV-soffan.

Patentansökan för SurfPillow har handlagts på PRV. Uppfinnaren som valde att söka patent på egen hand utan hjälp av ombud har fått en del hjälp och vägledning av ansvarig handläggare, vilket till slut ledde fram till att PRV kunde godkänna patentet. Harald Hynell har även fått en del uppmärksamhet i media, bland annat med en artikel på E24 Entreprenör.

Tre frågor till ansvarig handläggare på PRV om uppfinningen:

Vad tycker du om laptop-kudden som du har beviljat patent på?

– Den är unik på så sätt att den består av både mjuka och hårda delar. De hårda uppstickande knopparna gör att det bildas ett luftlager mellan kudden och datorn som då kyls effektivt. Samtidigt kan kudden formas efter underlaget och blir bekväm att ha i knät. Kul att få handlägga en så pass vardagsanknuten uppfinning!

Har du sett den ute i handeln?

Ja, jag fick syn på den på Designtorget för ett tag sedan. Det kändes roligt att få se en produkt i butik som är baserad på ett ärende jag har handlagt.

Har du själv en SurfPillow eller skulle du kunna tänka dig att köpa en?

– Jag brukar använda en vanlig kudde till min bärbara dator hemma, men jag skulle gärna prova den här. Ett bra julklappstips!

Kortfakta:
Patent: Stödplattform för portabel persondator
Ansökningsnummer: SE 0900179-3
Se fler bilder och läs patentet i Svensk Patentdatabas

/ Ulrika Westman, enhetschef på PRV

Kommentarer inaktiverade för Vägen till Designtorget gick via PRV

Under patent

Kommentarer inaktiverade.