Undvik onödiga kostnader genom att använda PRV:s databaser

Det händer att det inkommer ansökningar som inte är registrerbara. Det beror på att de har uppenbara likheter med redan registrerade rättigheter. I och med det här vill Anton på kundtjänst passa på att lyfta fram nyttan av databaserna.
Anton Blomberg

När du har en idé och funderar på om den är unik så kan du med hjälp av PRV:s databaser göra egna kostnadsfria sökningar. I Svensk Patentdatabas kan du hitta patentansökningar och beviljade patent. I Svensk Designdatabas kan du se om en viss design är ansökt eller skyddad. I Svensk Varumärkesdatabas hittar du alla ansökta och registrerade varumärken som gäller i Sverige.

Resultatet av de sökningar du gör i databaserna är ett väldigt bra verktyg för dig när du ska fortsätta utveckla din idé. Om du hittar något som liknar eller är identisk med din idé kan det vara värt att tänka om innan du ansöker för att undvika onödiga kostnader.

Om du vill känna dig extra trygg och se om att du faktiskt är allra först ut på banan med det du vill skydda erbjuder PRV nyhetsgranskningar inom de immateriella skyddsområdena.

Lycka till med alla dina idéer!

/Stina Lilja, PR-ansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Undvik onödiga kostnader genom att använda PRV:s databaser

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.