Nytt spännande mål inom patentjuridiken

En åklagare vid internationella åklagarkammaren i Stockholm har inlett en förundersökning om flera företags användning av Håkan Lans patenterade uppfinning kring navigeringsteknik för bl.a. sjöfart och flyg. Förundersökningen gäller både svenska och internationella bolag.

Fallet är särskilt intressant då det nu är en åklagare som driver processen. Vanligtvis är det innehavaren av ett patent  som stämmer en annan aktör för ett påstått patentintrång. I det här fallet är det dock en åklagare som inlett processen. Om detta spännande fall kan du läsa i Ny Teknik. Vill du förstå bakgrunden till det aktuella patentet kan du läsa mer på prv.se

Christian Nilsson, Director International Cooperation, PRV

Kommentarer inaktiverade för Nytt spännande mål inom patentjuridiken

Under immaterialrätt, patent

Kommentarer inaktiverade.