Innovativ chokladkaka designskyddad

Göran Sannander är uppfinnaren och formgivaren som ligger bakom designansökan 2010/0121.

Vad är det du skyddat?
– Det är en chokladkaka, typ som en Toblerone fast den är lite mer avancerad. Tanken är att formen ska skapa en känsla för den som ska äta den. Idén kom till mig för tio år sedan. Då tecknade jag ned den och tänkte att ”det här är bra, riktigt bra!”. Därefter blev den liggande i en byrålåda i nästan tio år. 2010 ringde jag till Cloetta för att berätta om min idé och de blev väldigt tända på produkten.

I samband med att samarbetet med Cloetta inleddes bestämde sig Göran för att söka designskydd. Han har blivit plagierad designmässigt tidigare och för att förhindra, eller åtminstone begränsa risken för kopiering sökte han designskydd.

– När man samarbetar med ett så stort företag som Cloetta kändes det viktigt att vara trygg.

Cloetta gillade Göran Sannanders idéer och frågade om han hade fler. Det hade han.

– Jag fick ett konsultarvode och efter en månad presenterade jag sex nya innovativa chokladkakor. Av de sex valdes två ut som högintressanta. Ingen av dessa var den ursprungliga hjärtekakan.

Efter ett par månader avbröts samarbetet med Cloetta. För att undvika att hjärtekakan åter igen skulle bli liggande i byrålådan tog Göran Sannander kontakt med GSD Aktiebolag som är ett företag inom konfektyrmarknaden. GSD marknadsför och säljer ett tjugotal internationella varumärken som exempelvis Haribo, Toms Anthon Berg, Mars, Fisherman och Mentos.

– Jag frågade om de var intresserade vilket det visade sig att de var. Där är jag idag och vi arbetar tillsammans för att få ut några av de modeller som jag tagit fram på marknaden.

Kortfakta:
Designskydd: Chokladprodukt/godis
Designansökan nr: 2010/0121
Registrering nr: 81252
Se fler bilder från ansökan i Designregistret

/Stina Lilja, PR-ansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Innovativ chokladkaka designskyddad

Under design

Kommentarer inaktiverade.