Informationshav

Det är lätt att bli extra miljömedveten när naturkatastrofer som den som drabbat Japan inträffar. Själv känner jag mig väldigt maktlös. Jag kan ju skänka en slant, men att göra något konkret är svårare. Mitt arbete som patentingenjör känns inte heller som om det ger någon omedelbar effekt. Det gör det väl i förlängningen, eftersom jag tror att patentsystemet driver teknikutvecklingen framåt.

En av de riktigt bra sakerna med patent är den enorma källa till information som bildas. Vi har tidigare på bloggen skrivit om ett miljörelaterat projekt som PRV driver som heter Sea of inventions.

Det ska bli en databas inom miljöteknik. Här kan du som är verksam inom något av de utvalda miljöteknikområdena hitta en mängd lösningar på olika miljörelaterade problem. Genom att göra en liten sökbar databas för varje delområde har vi gjort det enklare att hitta det du letar efter.

I andra databaser, som Svensk patentdatabas eller espacenet kan man göra motsvarande sökningar och få en massa nya idéer. Så du som känner att du kan och vill utveckla kärnkraften och jorden, låt dig inspireras av patentdokumentationen!

Anna Lundqvist, patentingenjör på PRV

Kommentarer inaktiverade för Informationshav

Under patent

Kommentarer inaktiverade.