Gissa prylen!

InfogliderInnovatör och entreprenör: Tomas Sköld

1. Hur fick du idén?
Jag har min bakgrund inom marknadsföring och försäljning. Min idé handlar om att jag har utvecklat den traditionelle sandwich-gubben. Jag ville göra en reklampelare som verkligen syns och uppmärksammas i stadsmyllret.

2. Varför bestämde du dig för att skydda din idé?
Jag kände tidigt att jag hade en bra lösning och fick god respons från andra. Det kändes viktigt att säkra produkten.

3. Tog du hjälp eller gjorde du ansökan om mönsterskydd själv?
Ett designskydd sökte jag i ett tidigt skede. Det gjorde jag själv och det upplevde jag som enkelt och billigt. Jag tog hjälp av ombud för att söka svenskt patent. Nu arbetar jag och mitt ombud med en PCT-ansökan för att kunna skydda produkten på en internationell marknad.

4. Kommer du bli rik?
Jag kommer att tjäna en slant. Nu tillverkar jag produkten själv. I det långa loppet är det affärskonceptet kring min mobila reklampelare jag ska sälja.

Kortfakta
Designskydd: Mobil reklampelare
Ansökningsnummer: 2007/0206
Registreringsnummer: 79752
Ingivningsdatum: 2007-04-12

Patent: Mobil presentationsanordning
Ansökningsnummer: SE 0802397-0
Publiceringsnummer: SE 533119
Ingivningsdatum: 2008-11-14

Varumärke: Infoglider
Ansökningsnummer: 2009/08529
Registreringsnummer: 0408328
Ingivningsdatum: 2009-10-31
Se den färdiga produkten på www.infoglider.se

 Sök i PRV:s databaser

/Anna Engquist, webbansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Gissa prylen!

Under design

Kommentarer inaktiverade.