Patent som handelsvara

foto: Max Green Ekelin

Peter Strömbäck, VD Innovationsbron, tar upp ett viktigt ämne i en debattartikel i Ny Teknik – att tjäna pengar på sina idéer. Som ett led i detta tar han upp en dellösning som innefattar en handelsplats där man kan både köpa och sälja patenträttigheter. Det här tycker jag är en bra inställning. Men den måste samordnas, helst på ett globalt plan. Det räcker inte med att ha en svensk handelsplats. Marknaden för svenska företag sträcker sig ju långt utanför Sveriges gränser. Att upprätta sådana handelsplatser är genomförda, exempelvis IP Marketplace som är framtagen av den danska IP-myndigheten. Den är på engelska och bjuder in hela världen för handel men har ändå ett nationellt ”stuk”. Jag tycker inte att det räcker fullt ut. Kanske borde ansvaret för att utveckla en handelsplats för immaterialrätter åtminstone ligga på EU-nivå?

Christina Nordström, projektledare på PRV

Kommentarer inaktiverade för Patent som handelsvara

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.