Nya varumärkeslagen – Förberedelser i slutfasen

Med drygt två veckor kvar till den nya varumärkeslagen träder i kraft börjar det pussel av förberedelser som lagts på PRV att bli färdigt.

Förra fredagen när varumärkesförordningen utkom från trycket föll en av de sista stora bitarna på plats. I förordningen fastställs utöver kompletterande regler för PRV:s hantering av varumärkesärenden bland annat också de avgifter som ska betalas till PRV. Det kunde då konstateras att avgiften för en ansökan om administrativ hävning blir 450 kronor och att återupptagningsavgiften för bland annat en avskriven ansökan om registrering av varumärke kommer att kosta 500 kronor. På prv.se presenteras alla nyheter och fylligare information om de förändringar som den nya varumärkeslagen medför. På hemsidan finns länkar till såväl lagtext som förordningstext. Där finns också kompletterande information om delgivningsförfarandet i ärenden om administrativ hävning av varumärkesregistrering.

/Herman Pettersson, områdesjurist PRV

Kommentarer inaktiverade för Nya varumärkeslagen – Förberedelser i slutfasen

Under varumärke

Kommentarer inaktiverade.