Immaterialrätt hör sommaren till

FrozzypackVarumärkesskyddad, designskyddad (mönsterskyddad) och patentsökt. Det enda skydd som återstår för matlådan Frozzypack är väl ett solskydd? Nehej, det har man löst genom en inbyggd kylklamp i locket. Någon som känner till andra innovativa och immaterialrättsskyddade lösningar för en bekväm och funktionell semester?

Ola Bergfeldt, kommunikationschef PRV

6 kommentarer

Under immaterialrätt

6 svar till “Immaterialrätt hör sommaren till

 1. Kristina Berggren

  En kompis, vars granne är uppfinnaren, tipsade om det här getingskyddet till läskburkar. http://www.ino-care.com/beesafe.html
  Jag tror den är designskyddad.

 2. Helena

  Vad sägs om denna patentsökta & mönsterskyddade parasollfot på mindre än 3 kg? http://www.parasollfot.se/

 3. En underbar härlig källa för inspiration och idékraft är barnen. På semestern har man mer tid att lyssna på dem, de har massor med tankar om nya saker som kan förbättra deras och andras liv. Mycket av deras idéer finns men en dag kanske de knäcker större frågorna som hur man exempelvis kan förvara energi på ett återvinnande sätt, som är billigt, miljövänligt och inte för tungt.

 4. Arne N

  Hmmm… Kul grej. Men hur kan man på patent på en plastlåda med kylklamp på? Har för mig att jag sett mycket större sådana..

  Mönsterskydd man jag förstå men patent?

  • Hej Arne!
   Enligt uppgift ska den vara patentsökt, d v s ej ännu ett godkänt patent. Produkten finns inte att finna i Svensk Patentdatabas så det återstår att se vad resultatet av ansökan blir.