Piratkopierat smink och annan smörja

Woman Face by Graur Codrin / FreeDigitalPhotos.net

Det stora utbudet av piratkopior utgör ett allvarligt hot mot den personliga hälsan, såväl för oss konsumenter som för de som tillverkar ”smörjan”. Om vi till exempel köper piratkopierade hudvårdskrämer via Internet, utan någon som helst koll på producenten eller försäljaren, så ökar risken drastiskt att det finns alltför höga doser av farliga eller direkt hälsovådliga ämnen i produkterna, exempelvis kvicksilver. Särskilt ungdomar som växer upp med hela världen som ett globalt inköpscenter behöver förstå riskerna och värdet av en trygg handel. För vi andra vi har fattat det här redan. Eller? Immaterialrätten med sin funktion av garanti bidrar till att skapa trygg tillverkning och trygga köp – en fråga om ”livskvalitet”.

/Anna Engquist, webbansvarig PRV

1 kommentar

Under immaterialrätt

Ett svar till “Piratkopierat smink och annan smörja

  1. Ping: Se spännande dokumentär om kriget mot piratkopiorna | PRVbloggen