Det är liksom fint att vi som jobbar i så olika branscher ändå jobbar med samma mål – främja innovation i Sverige!

Vi är många som jobbar för att de som är innovativa i Sverige kan se till att vi har fart på de berömda hjulen. Alla entreprenörer och småföretagare är väl bekanta med att det är många bitar som man måste lyckas sätta på plats för att få ihop hela innovationsväven. Man ska kontakta rätt myndigheter, ha rätt tillstånd, ha rätt försäkring, ha rätt finansiering med mera. Inom alla de här bitarna finns det experter som är mycket duktiga, kunniga och (förhoppningsvis) ett bra stöd inom sitt specialområde.

Som entreprenör blir man tvungen att sy och passa ihop alla de här bitarna så att man får ihop sin väv. Ganska många av experterna är just experter inom sitt område och har inte så bra koll på hur hela väven ser ut (detta har även diskuterats tidigare på bloggen till exempel i samband med Sverige ligger i topp…, den nationella innovationsstrategin, Innovation för tillväxt, Verksamt.se).

Vi på PRV är ju en av de där bitarna med experterna som jobbar för att du som entreprenör och/eller småföretagare ska få ett så bra immaterialrättsligt skydd som möjligt. Vi har massor med kunskap kring just biten som handlar om design, varumärke, patent, upphovsrätt och angränsande skyddsområden. Men vi jobbar ju sällan med frågor kring finansiering, och aldrig med att finansiera projekt.

Därför blir jag ganska varm i hjärtat när jag ser reklamfilmen (KLICKA HÄR) som ju handlar om SEB, men lika gärna skulle kunna ha handlat om oss. Det är liksom fint att vi som jobbar i så olika branscher ändå jobbar med samma mål, att främja innovation i Sverige!

Hade uppfinnaren i filmen ringt eller mejlat någon av oss på PRV för att höra hur han skulle kunna skydda sin idé, innan han berättade för alla han kände om den, hade han kanske inte sett så ledsen ut där i regnet. Då hade han kanske haft rättigheten till idén, och kunnat starta ett företag kring den, eller licensiera den, eller sälja den. Och förhoppningsvis också haft lite extra pengar att sätta in på sin bank.

//Cecilia Hessel, enhetschef PRV

Kommentarer inaktiverade för Det är liksom fint att vi som jobbar i så olika branscher ändå jobbar med samma mål – främja innovation i Sverige!

Under innovation

Kommentarer inaktiverade.