Börjar vi se resultat av regeringens alla satsningar?

Vi vet alla att regeringen kämpar hårt med tillväxtfrågan. Nu kan vi se att företagandet ökar vilket är en positiv signal. I Dagens Industri från den 1 sept 2011 ser vi att det i Stockholms kommun startar flest företag per 1000 invånare, Danderyd kommer på en andra plats och behåller därmed sin plats från förra året och Åre kommer trea. Den största utvecklingen har Härjedalen haft som förra året låg på 105:e plats och hamnade i år på 5:e plats. Täby kommer på en fjärde plats och har jobbat upp sig från en 15:e plats.

Varför är ligger Täby och Danderyd så bra till? Skälen är självklart många men låt mig lyfta fram ett skäl. I Täby och Danderyd har man ett mycket väl fungerande NyföretagarCentrum www.nyforetagarcentrum.se/tabydanderyd som hjälper företagare att komma igång. De rapporterar en 15% ökning på antalet nybesök från årets början. Totalt har 210 företag besökt dem sedan januari! 105 av dessa har startat företag. Trots den höga siffran ska man vara medveten om att det finns ett mörkertal då flera av Täbys företag etablerar sig i Stockholms kommun av olika anledningar. Det som är mest spännande är att av de startade 105 bolagen är 71% kvinnor i Täby, 83% av Danderyds företag är startade av kvinnor och 75% av dem som startat i Vallentuna är startade av kvinnor. Ytterligare en fråga som regeringen har jobbat hårt för – att få kvinnligt företagande att öka.

//Paula Lembke, marknads- och försäljningschef på PRV

1 kommentar

Under innovation

Ett svar till “Börjar vi se resultat av regeringens alla satsningar?

  1. What’s it take to become a sublime expundeor of prose like yourself?