Gissa prylen

Innovatör och entreprenör: Fredrik Axell.

1. Hur fick du idén?

För några år sedan störde jag mig extremt mycket på att disktrasan alltid hängde framme på köksblandaren. Jag började med att lägga den i lådor och hänga den bakom skåpluckor, men då slutade det ändå alltid med att den hängde framme till slut. Sen letade jag i butiker och på internet efter någon förvaring som gömde disktrasan, men hittade bara massa olika typer av krokar där den ändå hängde synlig. Då bestämde jag mig för att göra en egen hållare som gömde disktrasan, men ändå höll den nära till hands när man behövde den. Nu syns disktrasan inte från köket, men finns där jag behöver den vid diskhon.

2. Varför bestämde du dig för att skydda din idé?

När alla vänner som var hemma och såg min ”uppfinning” också ville ha en, så bestämde jag mig för att göra det som ett hobbyprojekt och ta fram produkten på riktigt. Och då också mönsterskydda den utifall det var fler som tyckte den var så smart att de ville kopiera den.

3. Tog du hjälp eller gjorde du ansökan om mönsterskydd själv?

Jag tog hjälp den första gången jag ansökte om mönsterskydd, men när jag gjort en produktutveckling och skulle registrera den andra gången insåg jag att det inte var så svårt. Då gjorde jag det själv. Och jag kommer nog också göra det själv med min senaste produktutveckling när det blir dags.

4. Kommer du bli rik?

Nej, jag väntar mig inte att bli rik på pengar. Men på erfarenhet, det var väldigt roligt lärorikt projekt.

Kortfakta:
Designskydd: Hållare för disktrasa
Ansökningsnummer: 2010/0578
Registreringsnummer: 81494
Ingivningsdatum: 2010-12-20

Varumärke: Wipe and hide
Ansökningsnummer: 2008/04638
Registreringsnummer: 0398254
Ingivningsdatum: 2008-05-14

Se den färdiga produkten på www.axellweb.se.

Sök i PRV:s databaser.

/Camilla Ström, kundtjänstmedarbetare PRV

Kommentarer inaktiverade för Gissa prylen

Under design

Kommentarer inaktiverade.