Avskriven varumärkesansökan? Nu kan du återuppta den!

Den 1 juli i år började den nya varumärkeslagen gälla och med den infördes även en del nyheter. Exempelvis finns nu möjligheten att återuppta en avskriven ansökan. Tidigare har man enbart kunnat överklaga ett avskrivningsbeslut, det vill säga hävda att ansökan har avskrivits på fel grunder. Möjligheten att överklaga ett avskrivningsbeslut finns naturligtvis kvar, men nu kan man alltså även begära återupptagande av ansökan.

En ansökan kan avskrivas om svar på föreläggande uteblir. Om man däremot vill att ansökan ska fortsätta behandlas och kan åtgärda brister, kan man begära att den avskrivna ansökan ska återupptas mot en avgift (500 kronor).

När kan man då begära återupptagande? Här gäller det att hålla koll på föreläggandets slutdatum. Inom två månader från föreläggandets slutdatum måste en begäran inkomma för att återupptagningen ska vara möjlig. Detta gäller oavsett när avskrivningsbeslutet tas av PRV.

Har du däremot återkallat din varumärkesansökan finns ingen möjlighet till återupptagande.

/Camilla Ström, kundtjänstmedarbetare på PRV

Kommentarer inaktiverade för Avskriven varumärkesansökan? Nu kan du återuppta den!

Under varumärke

Kommentarer inaktiverade.