Vad är tjänsteinnovation?

Vad är tjänsteinnovation och hur skyddas tjänsteinnovationer immaterialrättsligt? Det var två frågeställningar som diskuterades i tisdags när jag besökte Karlstad.

I tisdags gästade jag Karlstad för att möta regionens företags- och innovationsrådgivare. ALMI hade, som ett led i PRV:s projekt ”Aktiva Rådgivare!”, ordnat ett halvdagsseminarium med inbjudna rådgivare, ombud och forskare. Per Kristensson från CTF hade en mycket intressant föreläsning om definitionen av begreppen tjänsteinnovation. Jag pratade om möjligheterna och svårigheterna att skydda tjänster utifrån patent och varumärke. Det var ett mycket givande seminarium, tänk att även en kopp kaffe är en tjänsteinnovation…

/Charlott Galant, patentingenjör på PRV

Kommentarer inaktiverade för Vad är tjänsteinnovation?

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.