Företag växer i Ljusdal

Näringslivsbolaget NärLjus genomför tillsammans med utbildningsföretaget Academy of Excellence en stor satsning för att få kommunens företag att växa och expandera. 

Academy of Excellence är en utbildning för företag som vill växa, den första av sitt slag i Sverige. Det lockade Ljusdals näringslivsbolag NärLjus som tog kontakt med utbildningsbolaget. Kontakten bar frukt och en skräddarsydd utbildning för företagsledarna i Ljusdals kommun skapades.

Under utbildningen får kommunens drivna företagsledare de viktigaste kunskaperna och nycklarna som krävs för att få företaget att växa. Utbildningen innehåller föreläsningar som framgångsrika entreprenörer håller, exempelvis Daniel Kaplan som grundat Tradera. Därtill får varje deltagare en mentor som gjort tillväxtresan tidigare, vilket visat sig vara en stor tillgång i tillväxtfasen.

Ljusdal är en kommun som vågar satsa på sina företag och deras tillväxt. Målet för kommunens företag är att skapa en hållbar och lönsam tillväxt. Det i sin tur skapar arbetstillfällen och det leder till en levande landsbygd.

Näringslivsbolagen påverkar och spelar en stor roll för svenska bygders utveckling. Hur ser det ut i din kommun?

/Paul Förster, Academy of Excellence

Kommentarer inaktiverade för Företag växer i Ljusdal

Under innovation

Kommentarer inaktiverade.