Grundforskning kontra kommersialisering

Lyssnar till Claes Djurberg och Matteo Santurio från Uppsala Universitet. I PRV:s utvecklingsdag för Innovationskontoren lyfts frågan om eventuella motsättningar mellan den fria grundforskningen och möjligheten till kommersialisering av rön. Claes ser ingen egentlig motsättning i den frågan. Det handlar om att inte fastna i juridiken utan att fokusera på projektplanen – vad ska det leda till?

Det finns mycket låsningar. Vi måste få loss kreativiteten och se möjligheterna.  Sedan ska det naturligtvis tas hänsyn till alla aspekter, juridiska, ekonomiska, immaterialrättsliga etc. Men det måste ske i rätt ordning. Frågan är vad som ska styra vad. Och kanske vem som ska styra vem?

Ola Bergfeldt, PRV

Kommentarer inaktiverade för Grundforskning kontra kommersialisering

Under innovation

Kommentarer inaktiverade.