IVA går från ord till handling om svenska innovationskraften

Rune Andersson, ordförande i styrgruppen för Innovationskraft Sverige hos IVA menar att vi måste ha en bred syn på innovation: ”Att innovation är lika med enbart forskning och utveckling är helt fel. Det är lika fint att starta ett nytt IKEA som ett nytt Ericsson. Det viktiga är att skapa utveckling och tillväxt”

Han motiverar också varför de Innovationsrundor, ett slags ”Antikrunda” för innovationer, som Innovationskraft Sverige ska genomföras i höst är så viktiga. ”För att Sverige ska klara sig i framtiden måste dagens stora företag ersättas med nya som kan växa. Vi måste skapa forum där entreprenörer och erfarna företagsbyggare kan mötas så att vi får fler företag”.

Läs hela inlägget  och mycket annat spännande kring innovationssatsningar på Innovationskraft Sveriges webbplats.

Ola Bergfeldt
Kommunikationschef, PRV

Kommentarer inaktiverade för IVA går från ord till handling om svenska innovationskraften

Under innovation

Kommentarer inaktiverade.