Inspiration, information och innovation – Tekniska museet den 14 mars

Imorgon onsdag, den 14 mars blir det en spännande kväll på Tekniska museet! Dels kan man titta på utställningen ”100 innovationer”. En utställning där 100 innovationer valts ut utifrån att svenska folket har fått tycka till om vad som är de viktigaste innovationerna genom tiderna. Tekniska museets förhoppning är att alla dessa innovationer ska locka fram besökarens inneboende nyfikenhet och uppmuntra till egen kreativitet, problemlösning och entreprenörskap.

Dessutom kommer jag som en av tre aktörer bjuda på inspiration och information om några av de saker som är viktiga för en uppfinnare, innovatör eller entreprenör att ha med sig på resan. Wanja Bellander , som har stor erfarenhet av att arbeta med innovationer, både som innovatör och som tidigare VD för Svenska uppfinnareföreningen , berättar om inspirerande kvinnliga uppfinnare. Janne Lundqvist, Start-Up Stockholm, ger nyföretagarperspektivet. Och jag kommer att ge exempel på företag som redan i ett tidigt skede tänkt på hur de kan använda sina immateriella tillgångar för att lyckas. Vi på PRV  inleder just nu ett arbete som kommer pågå under de kommande två åren med att intensivare än någonsin höja medvetenheten om immaterialrättens och de immateriella tillgångarnas affärsstrategiska roll.

Hur man lyckas med en innovation är inte helt självklart och det finns inget facit för alla de saker man behöver tänka på under resan. Kanske går det inte heller att beskriva hur man skapar en innovation. Varje innovation är ju per definition något nyskapande. Därför är kanske det allra bästa att inspireras av andras lyckade exempel, och plocka åt sig av de framgångsfaktorer man själv kan ha nytta av.

Jag ser fram emot att lyssna till Wanja och Janne och att inspireras av utställningen. Jag ser fram emot att träffa dig där!

Cecilia Hessel, PRV

Kommentarer inaktiverade för Inspiration, information och innovation – Tekniska museet den 14 mars

Under innovation

Kommentarer inaktiverade.