Böcker för innovatörer och entreprenörer

Hur kan jag skydda min idé? Vilka strategier kan jag använda mig av för att bevaka mina konkurrenter? Eller för att utveckla min egen produkt? Hur skriver man avtal? I böckernas värld kan man få svar på frågor som dessa. Nedan följer ett par boktips:

Skydda dina idéer : patent, varumärken, design, upphovsrätt och piratkopiering” från 2008, skriven av flera författare och med Anders Lindgren som redaktör. ”Immaterialrätt för innovatörer och entreprenörer” av Bo-Göran Wallin, som gavs ut 2006. Båda böckerna beskriver på ett enkelt och lättfattligt sätt de immateriella skyddsformerna, vilka de är, hur de kan användas och vilka vägar man kan ta för att skydda till exempel sin produkt eller sitt varumärke. Eftersom det gått några år sedan de här böckerna skrevs kan saker ha förändrats, lagar och regelverk kan ha ändrats, avgifter likaså. Det är därför bra att kolla upp såna uppgifter för att vara säker på vad som gäller i dagsläget.

Vill du fördjupa dig i juridiken kring patent, varumärken, design och så vidare, finns en klassiker som Ulf Bernitz ”Immaterialrätt och otillbörlig konkurrens” att läsa, den tolfte upplagan av boken kom förra året. En annan bok som ger en introduktion är ”Grundläggande immaterialrätt” av Ulf Maunsbach och Ulrika Wennersten. Ny upplaga av den gavs också ut 2011.

De ovan nämnda böckerna finns alla att läsa på PRV:s bibliotek  som har öppet mellan kl. 10 och 14 varje vardag. Vi lånar ut våra böcker till andra bibliotek, så vill du kunna sitta hemma i godan ro och läsa – be ditt lokala bibliotek låna in böckerna från oss!

/Maria Sparby, bibliotekarie på PRV

Kommentarer inaktiverade för Böcker för innovatörer och entreprenörer

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.