Hur ny är din idé?

För att du ska kunna få patent på din idé  krävs det bland annat att den är ny. Uppfinningen får inte vara känd sedan tidigare när du lämnar in ansökan. Det spelar ingen roll hur, av vem eller var i världen den har gjorts känd. Uppfinningen räknas som känd även om det är du själv som har använt eller publicerat den. En god idé kan vara att låta göra en Nyhetsgranskning – en av våra mest efterfrågade konsulttjänster på PRV .

Vilket slags företag beställer en Nyhetsgranskning?
– Tjänsten vänder sig till alla som arbetar med teknikrelaterade innovationer och som vill veta nyhetsläget för den egna uppfinningen.

– Vad ger granskningen för information?
Rapporten som vi levererar innehåller de eventuella nyhetshinder som hittas vid granskningen. Nyhetshindren kan vara både patentdokument eller annan teknisk litteratur som beskriver liknande eller samma uppfinning som den som sökningen baserar sig på.

– Vilket slags beslutsunderlag ger en nyhetsgranskning?
Har du för avsikt att söka patent är en nyhetsgranskning ett kostnadseffektivt sätt att först ta reda på nyhetsvärdet på din uppfinning. Med hjälp av resultatet kan du bestämma om det är lönt att gå vidare med en ansökan.

– Vad kostar det?
Nyhetsgranskning kostar  11.200 kr (exkl. moms).

– När ska man göra den?
Föredömligt är att redan på ett tidigt idéstadium se efter vilka lösningar som finns på det aktuella problemet. Med den kunskapen vid hand kan du sedan utveckla din idé. När din tekniska lösning är färdigutvecklad är det dags för en nyhetsgranskning.

– Kan man söka bidrag för att göra en Nyhetsgranskning?
Man kan vända sig till de offentliga stödsystem som finns, t.ex. ALMI och VINNOVA

– Hur lång tid tar det?
Resultatet får du normalt inom 13 arbetsdagar men har du bråttom kan du utnyttja vår Expressleverans.

/Susanne Hellman, chef för PRV:s konsulttjänster svarar på frågor från webbansvarig Anna Engquist

Kommentarer inaktiverade för Hur ny är din idé?

Under patent

Kommentarer inaktiverade.