Kalmar nästa!

Nu har Ungas Idétåg rullat på hela natten från Malmö hela vägen fram till Kalmar. Solen skiner redan in genom mitt kupéfönster och jag ser fram emot ytterligare en dag full av unga entreprenörer.

Från gårdagen tar jag med mig den entusiasm, det driv och inte minst bredden på idéer som tågets besökare bjöd på. För att ta ett axplock så pratade jag med en person som tillsammans med ett team designar och marknadsför en ny typ av skateboard, två personer som driver ett företag kring nya logistiklösningar för dagligvaruhandeln, tre personer som jobbat fram en ny it-lösning, en person som precis kickat igång en firma som erbjuder trädgårdsskötsel och städtjänster, två personer som jobbar med TV- och filmproduktion.

En intressant och viktig iakttagelse är att för alla dessa företagare och entreprenörer finns det frågeställningar kring de immateriella tillgångarna och hur man kan utarbeta strategier för att hantera dem.

Ytterligare en intressant och viktig iakttagelse, när man står på ett tåg tillsammans med flera engagerade och kunniga aktörer inom stödsystemet för innovation, är att detta system framstår som rätt komplext.

Hälsa gärna på mig på tåget och dela med dig av dina iakttagelser! Idag i Kalmar, imorgon i Jönköping, på torsdag i Norrköping… PRV är med hela vägen.

Cecilia Hessel, PRV

Kommentarer inaktiverade för Kalmar nästa!

Under innovation

Kommentarer inaktiverade.