Kreativt på Djurgården i Stockholm

 

Image

I lördags var den tredje och sista auditiondagen i tv-programmet Uppfinnarnas Sverigeturné. Platsen var Djurgården i Stockholm. Solen sken, men vinden var kall. PRV var på plats för att svara på frågor om immaterialrätt. Den i särklass vanligaste frågan var ”Du, det här med patent, vad är det egentligen?”. Den näst vanligaste frågan var ”… och vad kostar det?”. Lisa Sellgren, Mattias Benke, Mats Nordenborg och John Sjöberg mötte många engagerade och nyfikna människor i PRVs tält på inspelningsområdet.

Att många människor bär på smarta idéer rådde det inget tvivel om i lördags. Långt innan öppning köade många med sina alster gömda i ryggsäcken eller i dragkärror.Programmet kommer att sändas i tv4 i november. Familjeunderhållning på lördagskvällar med Martin Timell som programledare. Nästa steg för PRVs räkning är att delta i en expertpanel för att bedöma bidragen utifrån olika aspekter, för vår del utifrån en immateriell aspekt.

Det var en lyckad dag i lördags. Ingen lät sig nedslås av långa köer och timmar av väntande. På området rådde festivalstämning. Vad som blir ”Sveriges bästa innovation” får vi se i november.

Anna Fanqvist, kommunikatör PRV

 

1 kommentar

Under immaterialrätt

Ett svar till “Kreativt på Djurgården i Stockholm

  1. Ping: Vår expertpanel i ”Uppfinnarna” | PRVbloggen