Försämras innovationsförmågan av stress?

Leder stress till färre innovationer? Den frågan ställer sig Gustav Gorecki på Developers club. Stressföreläsaren Jan Tern manar att det är så. När stresspåslaget blir för stort tar reptilhjärnan över samtidigt som kreativiteten försvinner. Å andra sidan hävdar läkaren Clas Malmström att stressen hjälper oss att bli effektivare och mer skärpta inför en utmaning. Vad tror du?

/Stina Lilja, PR-ansvarig på PRV

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Försämras innovationsförmågan av stress?

 1. Stefan Hultquist

  Hej Stina!
  Intressant! Lite bråttom kan man väl få ha då och då? 🙂

  Jag tilltalas av Faridas tips som handlar om trygghet och tillit, och detta för att fullt ut kunna jobba med lekfullhet, humor, risktagande, tolerans och improvisation. Jag tror att den som törs blir lite bättre. Sedan behöver man inte uppfinna cyklar eller IPods. Det räcker gott med att utföra den arbetsuppgift man är satt att göra, fast lite vassare.

  Vad tror du?

 2. Stina Lilja

  Jag är helt inne på din och Faridas linje. Att våga vara vardagskreativ kan vi kalla det, spänna bågen lite längre och sikta lite högre. För mig är kollegor och arbetsklimat centrala för hur den kreativa processen ser ut. Häromveckan hade vi en heldag med kreativitetsövninigar och diskussioner om kreativitet i min arbetsgrupp, mycket stimulerande och energieggande! Tänk om alla arbetsgivare värderade kreativitet högre, jag är övertygad om att det skulle gynna det svenska näringslivet.