Almi och Innovationsbron slås samman

Nu har regeringen påbörjat sammanslagningen av Almi och Innoavtionsbron. Det ska leda till en effektivare och tillgängligare organisation som ger rådgivning och finansiellt stöd. Syftet är att främja innovation och tillväxt.

Sammanslagningen är en satsning för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av affärsidéer i tidiga skeden samt att tillvarata tillväxt och innovation bättre. Genom Innovationsbrons finansiella insatser och Almis regionala närvaro är förhoppningen att öka tillgängligheten, vilket är gynnsamt för näringsutvecklingen.

Almi och Innovationsbron är två av PRV:s viktiga sammarbetspartners. Min förhoppning är att sammanslagningen leder till att företag får ännu bättre hjälp att nyttja sina immateriella rättigheter för att nå affärsframgångar.

Om allt går enligt planerna ska den nya organisationen vara på plats den 1 januari 2013.  Näringsdepartementet ansvarar för sammanslagningen.

Stina Lilja, PR-ansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Almi och Innovationsbron slås samman

Under Okategoriserade

Kommentarer inaktiverade.