2 x 100 snillrika innovationer

Böckerna 100 innovationer. Foto: Anna Gerdén

Böckerna 100 innovationer. Foto: Anna Gerdén

Tekniska museet kan man just nu se utställningen ”100 innovationer”, där svenska folket röstat fram de viktigaste innovationerna genom tiderna. Här finns klassiker som skiftnyckeln och blixtlåset, men också nyare uppfinningar som skateboarden och mp3. Innovationerna finns även presenterade i en bok som nyligen getts ut. Boken har samma titel som utställningen och är uppdelad i två delar som vardera presenterar 50 innovationer:
Del 1 Antibiotika-Läsk
Del 2 Metallbearbetning-Ångmaskinen

Alla uppfinningar blir dock inte banbrytande och världsomvälvande. I Jonas Högberg och Johan Martinssons bok från 2010, ”Världshistoriens 100 vansinnigaste uppfinningar” kan man läsa om personerna och historierna bakom mer okända uppfinningar som Periskophatten, Styltcykeln och Den terroristsäkra sängen.

Kom och läs böckerna hos oss! PRV:s bibliotek har öppet vardagar mellan
kl. 10 och 14, också nu under sommaren. Har du inte möjlighet att besöka oss kan du istället be ditt lokala bibliotek låna in böckerna till dig.

Maria Sparby, bibliotekarie på PRV:s bibliotek

Kommentarer inaktiverade för 2 x 100 snillrika innovationer

Under innovation

Kommentarer inaktiverade.