TV4 satsar på Uppfinnarna


PRV:s medarbetare John Sjöberg är strax redo att möta uppfinnarnas frågor.


På torsdag kl 20:00 är det premiär för TV4-satsningen Uppfinnarna. PRV medverkar i expertpanelen.  

I Sverige finns massor av geniala idéer som ännu inte sett dagens ljus. Nu ska det bli ändring på det. Sveriges innovativa befolkning har äntligen fått ett eget tävlingsprogram i TV, det går under namnet Uppfinnarna. Tillsammans med en expertjury letar Martin Timell nya innovationer över hela landet. Vi får följa uppfinnare från audition till skarpt tävlingsläge innan en vinnare slutligen utses.

I första episoden befinner vi oss på Djurgården i Stockholm. Hundratals förväntansfulla innovatörer har sökt sig till huvudstaden i hopp om att juryn ska tro på just deras idéer. Vi får se kreativa lösningar på hur man får den sista droppen ur yoghurtförpackningen och hur lökhackning utan tårar går till.

PRV fanns på plats vid samtliga auditions för att bemöta frågor om immaterialrätt. Den i särklass vanligaste frågan var “Du, det här med patent, vad är det egentligen?”. Den näst vanligaste frågan var “… och vad kostar det?”. 

Jag kommer att följa programmet med nyfikenhet.

/Stina Lilja, PR-ansvarig på PRV

2 kommentarer

Under immaterialrätt

2 svar till “TV4 satsar på Uppfinnarna

  1. Anncha

    Uppfinningen med vattenballongen kan bli hur stor som helst om man kan ta fram en billig pistol i tex plast (typ soft air gun). Alla barn i skolåldern skulle älska detta, verkar inte som attt juryn förstått hur stor trenden med vattenballonger är, samt hur roligt barn tycker det är med ”vattenkrig”.

  2. Stina Lilja

    Jag hade precis samma tanke som dig – det är en given succé. Däremot är jag lite tvivlande till att uppfinningshöjden är tillräcklig, det vill säga att den skiljer sig väsentligt från tidigare känd teknik. Men vem vet, jag kan ha fel. Om vi tittar på Lonnie Johnson så lyckades han utomordentligt med sin vattenpistol! http://en.wikipedia.org/wiki/Lonnie_Johnson_(inventor)