Mod och innovationer för framtiden

På Karlstad CCC samlas rådgivare och innovatörer från hela Värmland för att inspirera, förändra och förvåna de över 1600 besökarna. Kanske finns Värmlands nästa stora företag här? Arrangemanget anordnades av Inova som arbetar för att starta fler växande företag.

Mingel, utställningar och debatter varvas med seminarier där PRV:s seminarium ”Tjäna pengar på dina idéer” var fulltecknat. Många intressanta aspekter på immaterialrättens verktyg belystes och diskuterades.

Hela evenemanget avslutades med en innovationsshow där bland annat Click Candy och Alkostickan presenterades.

Lösgodisdiskar med sina gapande lock är förbjudna bland annat i USA och Tyskland av ohygieniska skäl. Detta har Mikael och Frida Gunstad tagit fasta på och utvecklat ett system där man enkelt sätter påsen under en liten ränna och trycker på en knapp och vipps faller det ner ett par godisbitar. Click Candy  uppfyller alla de krav som ställs på lösgodisdiskar och den stora marknaden för Click Candy väntar utanför Sverige.

Jeanette Köster pratade om samhällsansvar. Med sin innovation Alkostickan  ska de alkoholrelaterade bilolyckorna minska. Innovationen är ett salivbaserat nykterhetstest. Testet är enkelt att använda. Man blöter stickan med saliv och inom 2 minuter förändras färgen på stickan om man har 0.2 promille eller mer. Styrkan med innovationen är att det går snabbt och är tillförlitligt – dessutom är den så billig att det är möjligt för alla att alltid ha Alkostickan tillhands.

/Markus Dahlberg, informationsspecialist, PRV

2 kommentarer

Under innovation

2 svar till “Mod och innovationer för framtiden

  1. Stefan Hultquist

    Kul event Markus! Och kul att Click Candy fick uppmärksamhet!

    Click Candy figurerade här på bloggen för ganska precis (ja, faktiskt precis) ett år sedan. Då som nu var det Halloween. Bus eller godis?