Innovativa norrlänningar i Uppfinnarna

I morgon, torsdag kl 20:00 fortsätter TV4 och Uppfinnarna sin turné genom Sverige. På Umeå universitet möter vi bland annat Peter från Boden som visar upp sin hönsfoderautomat och Rolfs fru som har lyckats få sin man att skapa ett nytt redskap för trädgården. Dag visar upp sin katapult, det återstår att se om Martin Timell vågar sig på en provtur.

 Är det fritt att kopiera uppfinningarna i programmet?
Nej, självklart inte är det snabba svaret. Genom audition-turnén har bland andra Patent- och registreringsverket (PRV) funnits med och bemött samtliga innovatörer. Deltagarna i produktionen har skrivit på sekretessavtal samt fått information om möjligheten att söka patent på sin produkt redan i somras.  Under nästa episod som sänds den 22 november, kommer Magnus Leijel från PRV att medverka i programmet för att prata patent. I samma episod besöker Martin Timell PRV:s modellarkiv.  I samband med sändningen håller Patent- och registreringsverket sin kundtjänst öppen för att kunna bemöta TV-tittarnas frågor direkt.

Uppfinnarna sänds på torsdagar kl 20:00 i TV4.

/Stina Lilja, PR-ansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Innovativa norrlänningar i Uppfinnarna

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.