Bolagsverket går på kurs

Idag går 120 medarbetare på Bolagsverket PRVs grundkurs i immaterialrätt med Mats Nordenborg, jurist på PRV. De flesta är handläggare som dagligen har kontakt med företag. Bolagsverket var ju tidigare en del av PRV och de båda myndigheternas verksamhetsområden är angränsande. Handläggarna på Bolagsverket lotsar ofta företag vidare till PRV efter att de registrerat deras firmanamn och företaget även vill registrera ett varumärke. Genom kursen idag kommer handläggarna lära sig mer om immaterialrätter och hur de kopplar till sitt område, domännamn och annat.

Innan jul kommer PRV även att besöka Tillväxtverket, och under nästa år fortsätta med flera myndigheter, t.ex. VINNOVA och Energimyndigheter. Utbildningen är en del av det regeringsuppdrag som PRV har tillsammans med VINNOVA och som syftar till att öka medvetenheten om immaterialrättsfrågor hos företag och förbättra deras möjligheter att få bra rådgivning.

/Tobias Selin, projektledare på PRV

20121121-093608.jpg

Kommentarer inaktiverade för Bolagsverket går på kurs

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.