Uppfinnarna ger uppfinnare

Under kvällens episod av Uppfinnarna håller vi vår kundtjänst öppen (kl. 20-22). Det märks tydligt att programmet uppmuntrar den innovativa sidan hos människor. Tankebanor sätts igång och idéerna sprudlar.

Vi har bland annat fått flera frågor om hur appar kan skyddas. Vårt tips är att skydda den genom varumärkesskydd. Patent kan sökas på en teknisk lösning på ett problem, något som just de här apparna inte innehöll. Ett varumärke kan vara en text, en bild, bild och text i kombination, ett ljud, en form eller en färg.

En annan kund funderade på hur hon kunde undersöka om den teknik hon hade kommit på redan fanns. Vi tipsade om Svensk Patentdatabas. Där finns samtliga offentliga patentansökningar och europeiska patent (EP-patent) som validerats i Sverige samlade.

/Stina Lilja, PR-ansvarig på PRV

Kommentarer inaktiverade för Uppfinnarna ger uppfinnare

Filed under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.