Patent i granen?

Bild1

Nu är det ju snart dags att klä granen och vad passar inte då bättre än vi här på PRVbloggen  botaniserar bland de patentdokument som klassats på A47G33/08 – christmas tree decorations.

Denna grupp dokument ger en väldigt bra bild hur många olika problem och tekniska lösningar som kan finnas kring något så vanligt och enkelt som en julgranskula.

I US 2012003404 (se bilden ovan) så har man fokuserat på upphängningen av julgranskulorna, en enkel lösning för att få plats med lite mer julgranskulor.

I EP2517609 tittar på möjligheten att kunna förse julgranskulorna med ljud genom att bland annat förse kulan med en ljudavgivandeanordning och ett minne på vilket ljudet finns lagrat. Med andra ord man kan helt och fullt konsentrera sig på dansen runt granen och låta granen sköta musiken.

WO2011088746 tittar på hur man ska kunna transportera så många julgranskulor som möjligt, detta löser man genom att de går att ta isär i två delar. Bra för att minska mängden utrymme som behövs för förvaring också.

Som ni ser, det är bara fantasin som sätter gränser! Och det här rör bara julgranskulorna!  Sen finns det ju julgransfötter, stjärnor för toppen, ljushållare och en massa annat.

/Lisa Sellgren, patentingenjör PRV

3 kommentarer

Under patent

3 svar till “Patent i granen?

  1. Fantastiska uppfinningar Lisa! Jag passar också på att tända ett ljus för Ronny Jansons elektriska adventsljusstake.
    Jag kan tycka att den här produkten saknas i butikerna.

  2. Kristina

    Den elektriska adventsljusstaken är ju genialisk! Tänk om den funnits i handeln, då hade min KOL-sjuka mamma kunnat få en. Hon har inte fått tända ljus på flera år pga att hon har syrgas.

  3. lisasellgren

    Tack Stefan för tipset!!