Veckans fråga: Hur vet jag om min produkt är designskyddad?

veckans-fraga
Fråga:  Jag vill designskydda min produkt, men hur vet jag att den inte redan är registrerad?

Svar:  Genom att söka i Svensk Designdatabas och RCD Designdatabas för EU kan du undersöka om någon annan har skyddat en produkt med liknande form. Du söker enklast genom att välja typ av produkt under rubrikerna Huvudklass och Underklass (Locarnoklasser). Här hittar du databaserna.

Vi har även PRV Interpat konsulttjänster som kan göra en nyhetsgranskning åt dig mot en avgift. De tar reda på om någon annan redan har ansökt om eller registrerat en identisk eller liknande skyddsrätt. De kollar även om du riskerar att göra intrång i någon annans skyddsrätt innan du lanserar något nytt på marknaden. Har du bråttom kan du få svar inom 24 timmar genom PRV Interpats expressleverans.

Lycka till!

/PRV Kundtjänst, 08-782 28 00

Kommentarer inaktiverade för Veckans fråga: Hur vet jag om min produkt är designskyddad?

Under design

Kommentarer inaktiverade.