Patentdagen 2013…

…eller Patentdagarna 2013 som det kanske borde heta, eftersom det finns fördjupningspass både dagen innan och dagen efter själva huvuddagen.

Dagen-innan-passet handlade i år om ”innovationer, patent och affärer i Turkiet”. Jag var med som talare och berättade om PRV:s arbete i Turkiet och speciellt om vårt samarbete med TPI – Turkish Patent Institute. Det var sedan spännande att höra om denna marknad från andra vinklar – av talare från Turkiska Ambassaden, en advokatbyrå, Exportrådet och en ombudsfirma. Sammantaget kan man säga att den turkiska patentlagstiftningen är lite annorlunda än vår, den turkiska marknaden är stor och växande samt att om man ska göra affärer i Turkiet måste man kunna dricka te och prata fotboll.     

Själva huvuddagen hade många olika ämnen på agendan i en bra mix. Innovation i Kina blandades med hur man skyddar barnstolar, enhetliga patent blandades med IP-strategier för stora maskiner och så vidare. Kul också att få möjlighet att träffa nya bekantskaper samt återse ”gamla PRV:are” och se och höra hur livet är utanför vår tegelborg på Valhallavägen.

Dagen-efter-passet handlade om patenträttegångar i allmän domstol. Där deltog jag tyvärr inte själv.

Anna Rapp, försäljningschef på PRV

Kommentarer inaktiverade för Patentdagen 2013…

Under patent

Kommentarer inaktiverade.