Piratkopiorna och dess baksidor.

Jobbar man med immaterialrätt får man ofta frågor om piratkopior – vad man anser om dem och hur man ska stoppa dem? Inga enkla frågor att svara på.

Jag tror att om gemene man visste om baksidorna av piratkopiering skulle de inte längre handla kopiorna. Om alla visste vilka risker man utsätter sig själv för, så skulle nog inte t-shirten kännas som ett fynd. Då skulle marknaden för dem försvinna och där med även piratkopiorna. För piratkopior finns för att vi gärna köper dem, så enkelt är det. I lördags publicerades en intressant artikel om ämnet i SvD, rekommenderar alla att läsa den.

/Lisa Sellgren patentingenjör PRV.

PS. Kan vara bra att veta att köpa och innehav av piratkopior är olagligt i vissa länder, t ex Italien och Frankrike, även för privatpersoner. I dessa länder kan en piratkopierad klocka ge stora hål i semesterplånboken, om man nu skulle behöva fler argument till att inte handla piratkopior. Läs mer här

Kommentarer inaktiverade för Piratkopiorna och dess baksidor.

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.