Innovatörer får konkreta tips från Lund

I ett inlägg på esbribloggen idag lyfter handelsrättsforskaren Andreas Inghammar i en intervju fram just det där som är så viktigt, men som tyvärr ofta verkar komma på sidan av: att immaterialrätt och hantering av immateriella tillgångar är affärsstrategiska frågor. Som en avslutande kommentar betonar Anders Inghammar att om man har med dessa frågor tidigt i affärsplanen har man bättre förutsättningar som företagare att tänka proaktivt.

Andreas Inghammar är handelsrättsforskare vid Lunds universitet och en av initiativtagarna bakom Affärsjuridiskt Forum @ Lund, en plattform där företag och forskare träffas för att utbyta erfarenheter. Jag hade förmånen att under förra året delta på ett av mötena, vars målsättning är att stärka affärsjuridikens roll som strategisk resurs.

Även på PRV arbetar vi för att på ett tydligare sätt visa att immaterialrätt och hantering av immateriella tillgäångar är affärsstrategiska frågor. Det gör vi bland annt genom det webbstöd för företagare som lanserades för snart två veckor sedan.

PRV för företagare hjälper företagare att identifiera och hitta vägar att hantera sina immateriella tillgångar som en affärsstrategisk fråga, alltså att använda affärsjuridiken som strategisk resurs. De tre råd som Anders Inghammar ger i intervjun på esbribloggen tycker jag tydligt visar på några viktiga anledningar till varför dessa frågor är så viktiga att ta ställning till.

Cecilia Fröderberg, projektledare PRV

Kommentarer inaktiverade för Innovatörer får konkreta tips från Lund

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.