Är du en del av det svenska modeundret?

skorMan brukar prata om de snabba svängar som gäller i modevärlden. Det är en ny trend för varje ny säsong, och säsongerna verkar krypa från årstidslånga till veckolånga. I en sådan värld är kanske inte långsiktiga strategier det första man tänker på.

Jag läser därför med intresse förordet till foldern med rubriken (fritt och kort översatt): “Verktygslåda för hantering av immateriella tillgångar för småföretag i modebranschen”.

Wendy Malem, chef över Centre for Fashion Enterprise i London skriver förordet. Under centrets 10-åriga livstid har det enligt Malem tydligt visat sig att sunda juridiska råd i ett tidigt skede är av största vikt. Hon menar att centret genom att erbjuda juridisk hjälp har kunnat identifiera och säkra designernas tillgångar, Det har lett till att man har kunnat ta vara på ekonomiska möjligheter som annars skulle gått förlorade.

Om du är, eller kanske är på väg att bli, en del av det svenska modeundret och behöver sätta fingret på vilka tillgångar du har – då är ett bra första steg att göra företagstestet på PRV för företagare. Det ger en första hjälp och inspiration till hur du kan arbeta för att bli framgångsrik med ditt varumärke, dina tygmönster, ritningar eller just det som bygger värdet i ditt modeföretag.

/Cecilia Fröderberg, projektledare PRV

Värdefulla länkar
Så ökar du lönsamheten med immateriella tillgångar- www.prv.se/foretagare
Fler verktyg från Centre for Fashion Enterprise

Kommentarer inaktiverade för Är du en del av det svenska modeundret?

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.