Kunskap, kapital och samverkan

På färjan hem från Visby funderar vi: Hur summerar man en Almedalsvecka på några få rader?

För oss har det varit ytterst lärorika dagar. Det är ett enormt pådrag kring innovation. Vi har lyssnat till de främsta experterna på många områden, inte minst experter på företagande; företagarna själva. Det blir också tydligt att PRV har en viktig roll att spela. Hur ser vi det?

  • Många av seminarierna vittnar om att ett ökat kunskapsinnehåll ger ökat värde och förbättrad konkurrenskraft. Det är detta kunskapsinnehåll som vi syftar på när vi pratar om immateriella tillgångar.

  • Det finns en hunger efter finansiering. Bevis på värdet i investeringsprojekten efterfrågas av finansiärerna. Här kommer immaterialrätt in som ett användbart verktyg.

  • Samverkan, ett av de mest frekvent återkommande orden på Almedalens innovationsseminarier i år. Man talar om samverkan när det gäller forskning, öppna innovationsprocesser, kluster, akademi-näringsliv, offentlig sektor med mera. Kunskap om immaterialrätt är en förutsättning för alla dessa former av samverkan.

Vi blickar ut över Östersjön och med all ny input snurrande i skallen funderar vi på hur vi ska jobba vidare för att PRV ska fortsätta vara en resurs för alla som jobbar med innovation och företagande i Sverige. När vi landat mer i erfarenheterna återkommer vi med fler reflektioner från Almedalen här på bloggen.

Ta gärna del av vårt twitterflöde @prv_se.

Stina Lilja, PR-ansvarig,

Cecilia Fröderberg, projektledare

Kommentarer inaktiverade för Kunskap, kapital och samverkan

Under immaterialrätt

Kommentarer inaktiverade.